توصیه های رژیمی بیماران دیابتی

  • از شکر سیاه مایع، شکر سیاه جامد (شکر سرخ ) ، عسل ( طبیعی یا انواع دیگر آن ) ، بیسکویت ساقه طلایی، بیسکویت ُجمانه ، انواع آب میوه ها ، ساندیس ، نکتار ، نان شیرمال ،‌ نان خشک ، نان سوخاری ، شیره خرما ، حلوا شکری پرهیز شود.

  •  مصرف سالاد خیار و گوجه (بدون سس ) و سبزیجات آزاد است .

  •  مصرف انواع میوه جات تا ۴ عدد روزانه ( با فاصله زمانی ) مجاز است. میوه ها را در صورت امکان با پوست میل نمائید.

  • مصرف لبنیات کم چرب اعم از شیر ، پنیر و ماست توصیه می شود.

  •  مصرف برنج تا ۸ قاشق در روز مجاز است.

  •  مصرف انواع گوشت کم چرب به خصوص گوشت ماهی و مرغ پوست کنده مجاز است.

  •  از مصرف مواد قندی مانند شکلات ، مربا ، ساندیس ، نوشابه ، قند ، شکر ، بستنی ،‌و کیک پرهیز شود.

  •  مصرف هندوانه ، خربزه و طالبی معدل ۱۰۰-۱۵۰ گرم روزانه مجاز است .

  •  از مصرف غذاهای سرخ کرده پرهیز نمائید ، انواع گوشت بصورت آب پز یا کباب تهیه شود.

  •  از مصرف سوسیس و کالباس پرهیز کنید مصرف غذاهای آماده در بازار ممنوع می باشد.

  • در صورت بالا بودن چربی خون از مصرف دل ، جگر ، قلوه و مغز پرهیز کنید.

  •  استرس و نگرانی باعث افزایش قند خون می شود لذا از هرگونه اضطراب دوری کنید.

    از موارد زیر پیروی کنید:

  •  وعده های غذایی متعدد و هر بار به مقدار کم مصرف کنید وعده های غذایی روزانه شامل سه وعده اصلی و سه میان وعده باشد؛ هیچکدام از وعده ها را حذف نکنید.

  •  مصرف برخی مواد غذایی برای افراد دیابتی مفیدتر می باشند مثل : سیر ، پیاز ، شوید ،‌عدس ، سبزی خوردن ، کاهو.

  •  مصرف سبزی و سالاد همواره با غذا توصیه می شود.

  • چای را میتوانید با یک چهارم حبه قندیا سه عدد توت خشک یا سه عدد کشمش و یا یک چهارم خرما استفاده کنید

  • به جای آب میوه ، کمپوت و ساندیس از میوه ها ی تازه استفاده کنید.

  • مصرف ماهی به میزان هفته ای دو بار فراموش نکنید.

  • روزانه حدود ۲۰ تا ۳۰ گرم از مغزهای گردو ، فندوق ، پسته و بخصوص بادام زمینی توصیه می شود. مصرف این گروه مواد غذایی قبل از وعده های غذایی اصلی جلوی ُپر خوری را می گیرد .

  • مصرف روغن زیتون را فراموش نکنید.

  • مخلوط کردن سویا با گوشت قرمز به شکل چرخ شده توصیه می شود.

  •  همیشه حبه های قند یا آبنبات همراه خود داشته باشید که در مواقع پایین آمدن قندخون با علائم سرگیجه ،‌ضعف و لرزش دستها ، تپش قلب می توانید مصرف کنید.

  •  حتماً میان وعده های ۱۰ صبح و ۴ بعدازظهر و قبل از خواب را مصرف کنید.

  •  رعایت نظم در رژیم بیمارانی که از انسولین مصرف می کنند بسیار ضروری است.

  •  حبوبات را قبل از آنکه خیلی پخته شوند مصرف نمائید.

  •  نمک سر سفره برای این دسته از بیماران باید حذف شوند.(باید توجه داشت بیماران دیابتی در معرض خطر بیماری های قلبی عروقی هستند)

  •  اگر قند بالاتر از ۲۵۰میلی گرم در لیتر باشد، نباید ورزش شدید انجام دهید.

  •  روزانه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پیاده روی (با نظر پزشک معالج) انجام گردد.

  •  مصرف انواع ماکارونی و الویه محدود شود.

  •  از دراز کشیدن بلافاصله بعد از مصرف ناهار یا شام خوداری کنید.

  • لبنیات را حتماً کم چرب (بدون سر شیر) استفاده کنید. شاد و تندرست باشید.

تصویر پروفایل نویسنده:دکتر علی میرزاپور
پروفایل داک تاپ
گفتگو با دکتر علی میرزاپور
سایر مقالات دکتر علی میرزاپور

اضافه کردن یک نظر

 

کانال تلگرام بهترین پزشکان ایران | داک تاپ

کانال تلگرام بهترین پزشکان ایران | داک تاپ

اینستاگرام بهترین پزشکان ایران

اینستاگرام داک تاپ | بهترین پزشکان ایران

بستن
تبلیغات:

داک تاپ از تمامی علاقه مندان به بازاریابی و تولید محتوی بصورت تمام وقت و یا پاره وقت-دورکاری دعوت به همکاری می کند. جهت فرستادن در خواست خود به این صفحه مراجعه بفرمایید.

کار پاره وقت در داک تاپ

همکاری با داک تاپ