دوام یک پرکردگی(ترمیم) به چه عواملی بستگی دارد?

دوام یک ترمیم (پر کردگی) به چه عواملی بستگی دارد ؟! * وسعت وعمق پوسیدگی :کلفتی یا نازکی دیواره های سالم دندانی ( پس از برداشت پوسیدگی )که در اطراف پر کردگی باقی می ماند بسیار در طول عمر یک ترمیم موثر است.(دندانهای ترمیم شده مقاومت و استحکام کمتری نسبت به دندانهای طبیعی دارند بنابراین…

دوام یک ترمیم (پر کردگی) به چه عواملی بستگی دارد ؟!
* وسعت وعمق پوسیدگی :
کلفتی یا نازکی دیواره های سالم دندانی ( پس از برداشت پوسیدگی )که در اطراف پر کردگی باقی می ماند بسیار در طول عمر یک ترمیم موثر است.(دندانهای ترمیم شده مقاومت و استحکام کمتری نسبت به دندانهای طبیعی دارند بنابراین خوردن غذاهای سفت و شکننده نظیر یخ ، ته دیگ ، استخوان ، شکلاتهای سفت ، آب نبات ویا شکستن پوست پسته و فندق با آن خصوصاً در تر میمهای بزرگ می تواند باعث شکستن ترمیم یا دیواره های باقیماندۀ دندان گردد.) * رعایت بهداشت دهان و دندان (دندانهای ترمیم شده در صورت عدم رعایت بهداشت می توانند مجداً پوسیده شوند بنا براین رعایت بهداشت دهان و دندان (مسواک زدن و کشیدن نخ دندان ومصرف دهان شویه فلوراید)الزامیست.
(که این ۲ عامل اول از مهمترین فاکتور های دوام یک پر کردگی به حساب می ایند .) * نوع تغذیه(از نظر میزان مصرف مواد غذایی شیرین وغذاهای بیش از اندازه سفت) . * رابطه دندانها با یکدیگر :
برای مثال دندان روبروی دندان روکش شده زودتر ساییده می شود و یا در مواردیکه تعدادی از دندانهای آسیا از دست رفته باشند فشارهای جویدن بیشتر به دندانهای جلو منتقل شده و احتمال شکستن یا کنده شدن ترمیم ها دراین ناحیه بیشتر میشود همچنین ‎در مواردیکه لبه دندانهای قدامی توسط مواد همرنگ ترمیم گردد احتمال لب پر شدن ترمیم در اثر گاز زدن مواد غذایی زیاد است * دقت و مهارت دندانپزشک . * نوع ماده پر کننده (کامپوزیت یا امالگام ، شرکت و کشور سازنده مواد ). * عادات بیمار (مثل دندان قروچه در شب ،روی هم فشردن دندانها به طور ناخود آگاه در طول روز ). * کسانیکه دندان های خود را با مواد سفید و همرنگ کامپوزیت ترمیم می نمایند لازم است بهداشت دهان و دندان بهتر و کامل تری داشته باشند و از مواد غذایی رنگی کمتر استفاده کنند.
دندانپزشکی دکتر نیلوفر داودپور
⬅️ارائه خدمات ترمیمی،اطفال,درمان ریشه
شریعتی،قبا پ۱۰ ☎️ ۰۲۱۲۲۸۹۹۱۵۶

    ۹۷/۰۱/۲۰

    ۱۰:۰۸


    به اشتراک بگذارید: